Nyheter

Information från ordförande

Till er nya som flyttat in under sommaren vill jag börja att säga välkomna!
Vi har i Skintebo samfällighetsförening som jag representerar och som alla i hela Skintebo (radhus och BRF) är medlemmar i, stämma i november som ni är välkomna till. Era egna samfälligheter i ert närområde har säkert både städdagar och stämmor innan dess, passa på att dyka upp där och engagera er.
Vi alla skapar det område vi vill bo i.
Jag har lite som jag vill passa på att informera om i stort.
 
Iloq systemet
Detta nya system som vi tog beslut om på vårstämman kommer att prövas först i Backängens samfällighet, med installation i september. Där ser vi först att systemet fungerar som tänkt innan vi rullar ut det i stort.
Håll utkik i era brevlådor efter mer info, kommer även på hemsdian. Radhusen kommer få en tilläggsavgift på sin avi i september och BRF kommer lägga på sin på oktoberfakturan. (Om jag mins rätt) Engångsavgiften som läggs på är 450 kr enligt stämmobeslut. Den nya nyckeln kommer krävas för att öppna brännbartmolucken och vattnet till spolplatserna. Tanken är att nyckeln ska gå till fler dörrar i senare etapper när systemet byggs ut. Nyckeln är programmeringsbar och kan också stängas av, om den tappas bort.
Laddning elbilar.
Tänk på att alla är tillbaka från semestrar, hjälp varandra och flytta bilarna när de är fulladdade. Är laddningen klar innan kl 22.00 så ska bilen flyttas.
Parkering garage.
Vi kommer nu efter sommaren titta igenom garagen. Avställda bilar, släp och båtvagnar mm är inte tillåtet att förvara på gästparkeringsplatser på taken. Ta tillfället i akt att flytta dom nu, så slipper ni få en snigel på ögat. (gällde förut TV-licensen men nu är det felparkeringar)
Växtlighet
Passa på nu de sista goa dagarna i augusti/september att trimma träd/buskar nära ditt hus. Smala gator blir väldigt smala när ingen vill cykla emot blöta grenar som växer ut över gatorna vid möte. Det underlättar också snöröjningen senare under året. Är du osäker på vem som ska klippa vad. Fråga din granne och slå era kloka huvuden ihop.
Sopsortering
Jag har ett nyårslöfte till er som jag tycker det finns anledning att testa i år.
- Jag skall bli en bättre sopsorterare.
Det slängs alldeles för mycket i den brännbara. Börja använda de bruna påsarna och släng matavfall i dessa och återvinn. De är gratis för föreningen. Sortera bort plast och papp mm och gå ner/ta med ner till återvinningen vid Nordic Wellness. Vi kan göra roligare saker för de pengarna vi lägger på att betala sophämtning.
 
OCH: Ny hemsida med nytt namn snart klar att rullas ut, och "Skinteboportalen" stängs ner. 
 
Mvh Tomas, ordförande Skintebo samfällighetsförening.